2018-06-22 07:06:52• hírek • Bede Emőke

Közel kétszáz csendőr teljesít szolgálatot a hétvégi rendezvényeken

Az előttünk álló hétvégén a megye több pontján is rendezvényeket szerveznek, legyen szó falunapról vagy zenei fesztiválról, mindenhova nagy embertömeget várnak.

Épp ezért a csendőrség munkatársai közel 200 fős létszámban fognak szolgálatot teljesíteni a hétvégén. A nagyobb embertömeg ugyanis sok kockázati faktort rejt magában: egy kevésbé veszélyes zsebtolvajtól kezdve az agresszív magatartású rendbontókig bárki kihasználhatja a helyzetet. Legutóbb épp a Sambra Oilor-on alakult ki feszült helyzet, amikor egy csapat férfi erőszakosan kezdett el viselkedni. A helyszínen jelenlevő csendőrök igazoltatni szerették volna őket, de mivel az illetők ekkor sem csillapodtak le, az egyenruhások megbilincselték, majd átkutatták őket. Két férfinál egy-egy kést is találtak, tehát a helyzetből könnyen komolyabb baj is kialakulhatott volna.
 

Ezen a hétvégén a csendőrség emberei jelen lesznek a szatmári borfesztiválon, a Samfest Jazz zenefesztiválon, a negyedik ACR Rally Sprint versenyen, az oroszfalvi lovas bemutatón, a batizi községnapokon, a nagykárolyi svábok ünnepségén és a mezőfényi nyárfesztiválon. Mivel mindenhova több száz embert várnak, így a csendőrség jelenléte igencsak indokolt.
 

De saját biztonságunk érdekében is tehetünk megelőző lépéseket. Első és legfontosabb szabály a szórakozni vágyók számára, hogy a táskára, pénztárcára vigyázzanak, hiszen a zsebtolvajok könnyen megszabadítanak az ezekben tárolt értékektől. Ugyanezen oknál fogva ilyen eseményekre figyelemfelkeltő ékszereket vagy órákat sem érdemes felvenni. Mindenképp be kell tartani a szervezők intelmeit, s saját biztonságunk érdekében ne fogyasszunk olyan tetemes mennyiségű alkoholt, hogy kiszolgáltatottá váljunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: